مقاله

چرا باید شامپو بدون سولفات استفاده کرد؟

چرا باید شامپوی بدون سولفات استفاده کرد؟

سولفات‌ها نمک‌هایی هستند که از واکنش اسید سولفوریک با سایر مواد شیمیایی به وجود می‌آیند. آن‌ها سورفکتانت هستند، به این معنی که خواصی شبیه‌ی شوینده‌ها دارند و به‌عنوان عوامل کف‌کننده و پاک‌کننده عمل می‌کنند. سورفکتانت‌ها کشش سطحی مایعی را که در آن قرار دارند کاهش می‌دهند که این امر باعث می‌شود مایع راحت‌تر با آب مخلوط شود و کف کند.

سولفات‌ها دسته‌ای از مواد شیمیایی هستند که تولیدکنندگان از آن‌ها به‌عنوان مواد پاک‌کننده یا کف‌کننده استفاده می‌کنند. وقتی محصولی مانند شامپو را با آب مخلوط می‌کنید، سولفات‌ها باعث تولید کف می‌شوند. با این حال، بعضی از مردم به‌دلیل نگرانی در مورد مضرات سولفات، خرید شامپوی بدون سولفات یا شامپو فری سولفات را ترجیح می‌دهند.

ممکن است بعضی از افراد نسبت به محصولات خاصی حساسیت بیشتری داشته باشند یا در مواردی لازم باشد از مصرف محصولات حاوی سولفات اجتناب کنند.

عمل کف کردن به این معنی است که شما می‌توانید شامپو را در ناحیه‌ی بیشتری از سر خود پخش کنید. خوب کف کردن همچنین به مواد فعال موجود در شامپو کمک می‌کند که به عمق موها نفوذ کنند و آلودگی‌ها‌ و چربی‌های اضافی را از بین ببرند. از سوی دیگر، باعث می‌شود که برای شست‌وشوی موهای خود به مقدار کمتری شامپو نیاز داشته باشید.

پوست سر شما روغن‌های طبیعی به نام سبوم ترشح می‌کند که برای سلامت موها حیاتی هستند و از کراتین موها و فولیکول‌های آن‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند. سبوم یک لایه‌ی ضدآب روی سطح تارهای مو تشکیل می‌دهد تا از آسیب به کراتین جلوگیری کند.

 

شامپوهای حاوی سولفات به از بین بردن سلول‌های مرده، چربی آزاد و هرگونه آلودگی دیگری که روی موها وجود دارند کمک می‌کنند. اما نقطه ضعف آن‌ها این است که احتمال دارد در تمیز کردن موها بیش از حد مؤثر باشند. درنتیجه، روغن‌های ضروری مو را از بین ببرند، به پروتئین مو آسیب بزنند و با کاهش شدید رطوبت باعث شکنندگی مو و خشک شدن پوست سر شوند.

در کسانی که مو و پوست حساسی دارند، استفاده از شامپوهای حاوی سولفات می‌تواند با عوارض جانبی خفیفی مثل خشکی و شکنندگی موها یا خشکی و قرمزی پوست سر همراه باشد. هرکسی که این علائم را تجربه می‌کند بهتر است تأثیر شامپو بدون سولفات را در برطرف شدن آن‌ها بررسی کند

چه کسانی باید از محصولات حاوی سولفات دوری کنند؟

کسانی که پوست حساسی دارند یا به بیماری‌های پوستی مبتلا هستند
فردی که پوست سر یا موهای حساسی دارد ممکن است خشکی شدید ناشی از سولفات را تجربه کند. افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی مانند اگزما، روزاسه یا پسوریازیس هم ممکن است پس از استفاده از محصولات حاوی سولفات دچار خارش، قرمزی و ترک‌خوردگی پوست سر شوند. این افراد باید از شامپوی بدون سولفات استفاده کنند.

افرادی که موهای وز و خشک دارند

کسانی که به‌طور طبیعی موهای خشک، مجعد یا وز دارند بهتر است از محصولات حاوی سولفات دوری کنند. سولفات‌ها می‌توانند به‌دلیل افزایش اصطکاک ناشی از حذف روغن‌های طبیعی و رطوبت باعث افزایش خشکی و وز موها شوند.

افرادی که از مواد شیمیایی برای تغییر موهای خود استفاده می‌کنند

استفاده از شامپو بدون سولفات به کسانی که موهای خود را رنگ می‌کنند یا به‌طور مرتب آن‌ها را صاف یا فر می‌کنند، توصیه می‌شود. چرا که این فرآیندهای شیمیایی آسیب‌پذیری موها را افزایش می‌دهند و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از خشکی بیشتر موها به حفظ سلامت آن‌ها کمک می‌کند. به‌علاوه وقتی موهایتان را رنگ می‌کنید، شامپوی حاوی سولفات ممکن است سریع‌تر رنگ را از روی موها پاک کند.

مزایای شامپوی بدون سولفات چیست؟

شامپوهای بدون سولفات به حفظ رطوبت طبیعی موها و نرمی و درخشندگی آن‌ها کمک می‌کنند، کمتر از سایر شامپوها پوست سر را تحریک می‌کنند و اگر به‌طور تصادفی وارد چشم شوند، باعث سوزش آن نمی‌شوند. افرادی که پوست و موی حساسی دارند و عوارض جانبی ناشی از شامپوهای حاوی سولفات را تجربه می‌کنند، باید محصولات بدون سولفات را امتحان کنند تا ببینند که آیا علائم آن‌ها بهبود می‌یابد یا خیر

شامپوهای بدون سولفات ممکن است در ابتدا متفاوت از سایر محصولات به نظر برسند. برای مثال، ایجاد کف توسط یک شامپو فاقد سولفات مدت زمان بیشتری طول می‌کشد و احتمالاً مجبور می‌شوید که از مقدار بیشتری از شامپو برای تمیز کردن موهای خود استفاده کنید. همچنین ممکن است به آب بیشتری برای شست‌وشوی آن از روی موها نیاز داشته باشید. با این حال، شامپوهای بدون سولفات‌ می‌توانند به اندازه‌ی محصولاتی که حاوی سولفات هستند، موها را تمیز کنند

آیا شامپو بدون سولفات باعث ریزش مو می شود؟

نه. درست مثل هر چیز دیگری، بستگی به سایر مواد موجود در شامپو و اینکه دقیقاً در موهای شما چیست. زیرا یکی از شایع ترین شکایات کسانی که شامپوی بدون سولفات را بدون هیچ سوال دیگری از قفسه برداشته اند این است: موهای چرب

این به این دلیل است که بدون در نظر گرفتن جایگزینی برای سولفات ها، برخی از شامپوها می توانند خواص موثر خود را در پاک کنندگی کثیفی و چربی از دست بدهند. یا، به احتمال زیاد، کسانی که تازه وارد دنیای شامپوهای بدون سولفات هستند، عادت ندارند که مقداری شامپو در دست ریخته و کف حاصل را روی سر خود قرار دهند.

به سادگی مالیدن شامپو بین دستانتان به طور یکنواخت پخش کنید و قبل از پخش کردن آن روی موهایتان شروع به ساختن کف کنید. علیرغم افزایش تلاش بدنی، شامپوهای بدون سولفات می توانند موخوره را کاهش دهند، موهای رنگ شده شما را حفظ کنند و خارش و سوزش پوست سر را کاهش دهند.

همه محصولاتی که عاری از SLS و SLES هستند، به این معنی که برای موهای رنگ شده و شیمیایی شده ملایم تر و ایمن هستند.یک جایگزین خوب برای سولفات های موجود در شامپو، دسیل گلوکوزید است، یک عامل پاک کننده ملایم مشتق شده از گیاه که اغلب در محصولات برای افرادی که پوست حساس دارند، موجود است. وظیفه اصلی دسیل گلوکوزید این است که به عنوان یک عامل کف کننده ملایم عمل کند تا به پخش شامپو در سر شما کمک کند تا کثیفی و چربی های ناخواسته را از بین ببرد. این معمولاً غیر سمی، غیر تحریک کننده و غیر حساسیت زا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *